Prostatit - problemet eller inte?

För närvarande är en av de viktigaste sjukdomar i manliga delen av mänskligheten är prostatit.

Så vad det är, vart det kommer ifrån, och om det är möjligt att bekämpa och vinna? Denna sjukdom kan förekomma hos män i alla åldrar. Men en speciell "zone of risk" är i alla fall att du har klivit fyrtionde milstolpe. Detta är den ålder vid vilken man börja manifestera alla brister i behandling av kroppen och "tricks" för ungdomar.

Så vad är det som orsakar inflammation i prostatan?

Den främsta orsaken till prostatit - är att få in den mänskliga kroppen en viss typ av infektion. Men av någon anledning faller och hur det är möjligt att förstå om man tänker sig där i den manliga kroppen är som kroppen. Och dess plats - det är en liten bassäng i närheten av ändtarmen och urinblåsan. Och från dessa organ, av fartygen i bäcken och kan få en infektion i prostata. Men för att få en infektion betyder inte sjukdomen. För utvecklingen i en gynnsam miljö för bakterier som behövs. Och ibland, tyvärr, och man skapar sådana villkor. Hypotermi (känn dig fri att hålla kroppen varm, och han kommer att svara på din hälsa). Stillasittande arbete (inte vara lat för att spendera några minuter av aktiv rörelse, och ingen kommer att klandra, och kroppen kommer att vara tacksamma för). sexuell avhållsamhet, men också en stark kärlek till samma kön kan ha en negativ effekt på prostatan. Du kan leda till utmattning. Allt ska vara med måtta. Försök att röra på sig mer, eftersom rörelse - detta är livet. Men du kan inte lämna utan att uppmärksamhet och närvaro av kroniska sjukdomar, detta är vad som kan orsaka inflammation i prostata. Överförs sexuellt överförbara sjukdomar. I allmänhet, något som försvagar immunförsvaret, kan fungera som en stimulans för prostatit.

Hur man inte ska förlora de första symptomen på sjukdomen?

Precis som alla inflammatorisk sjukdom, som kan uppstå plötsligt, omedelbart. Här och det är hög feber, stark smärta, och akut i nedre delen av buken, bäckenet, och under urinering. Detta är alla symptom på akut prostatit.

Men i de flesta fall sjukdomen går obemärkt förbi, i synnerhet utan att störa människan. Symtom nästan alla samma sak, kan inte vara ett utsläpp av barnet vid urinering. Och om du missade den första symptom, medan kronisk prostatit har erektionsproblem. Eftersom genom nerverna i prostata är bara ansvarig för att denna funktion i kroppen. Framför allt, det är en allmän sjukdomskänsla, irritation.

Vad kan bli följderna av sjukdomen?

Om akut prostatit är inte rätt tid överklagat till läkare, kan du nå en varig inflammation. Och, plötsligt, temperaturen höjs till kritiska nivåer. Det är en svullnad i prostata, vilket gör det omöjligt att urinering. Men nästan ingen är villig att sätta dig själv i en sådan stat.

Med kronisk prostatit är lite olika. Processen rinner sakta från akut förvärra. Och många är bara försöker att inte vara märkt eller för att självmedicinera. Och detta är ett fel som är mycket stora. Eftersom processen av inflammation flyttar längre och djupare, och kan leda till inflammation i sädesblåsor, testikel -, och dess bilagor, och det slutliga resultatet - infertilitet.

Är det möjligt behandling?

Sådana sjukdomar som prostatit är mycket komplex, och lömsk. Eftersom även i tidiga stadier av sjukdomen, även om du bara misstänker att det inte borde vara involverade i den själv. Ingen kommer att ge dig en garanti med avseende på ett bra slutresultat. Processen för diagnos och efterföljande behandling bör utföras är en specialist. Men även då är det inte alltid möjligt att helt eliminera sjukdomen, om det är "kört", men du kan bli av med symptomen och att avsevärt öka frekvensen av angrepp. Och, plötsligt, från en del av de män kommer att bero på hur lång tid det kommer att ske denna gång. Endast händelser i anläggningen: antibakteriell behandling av prostatacancer, sjukgymnastik och, naturligtvis, en översyn av hans personliga liv, kommer att kunna få önskat resultat. Och framför allt - är att inse att alla läkare.

Men det är en av de behandlingar, som gör att vissa komplexa hos män. Detta prostata massage. Många män skäms för denna process, men förgäves. Den har av det är att det är på grund av fysiska effekter på prostata inflammation i alla produkter som visas i kanalerna, och, slutligen, gå vidare med urinen. Massage förbättrar blodcirkulationen och prostata själv. Så ur förtryck, oavsett om det kommer att hjälpa din hälsa.

Men vackert - helt enkelt inte bli sjuk. Ägna mer tid åt sig själv föredrog. Ta hand om dig själv och din kropp. De flesta av de aktiviteter och rörelse - är nyckeln till framgång. Och gå inte runt till sina resor uppmärksamhet till hälso-och sjukvårdspersonal. Och då din kropp kommer att tacka dig.

Hur man kan bota kronisk prostatit utan kirurgi?

Manifestationer av kronisk prostatit är orsakade av infektion i utvecklingen av vävnader av prostata. Dock enkel introduktion av bakterier i kroppen fortfarande inte orsaka sjukdomen. "Trigger" prostatit bli till hinder för normal funktion av prostata. På grund av sin skyddande effekter av mekanismer prostatakörteln är försvagade, förlorar kroppen sin förmåga att motstå flora skadliga.

Den kompletta behandling av prostatit är att se till att ta bort infektionen och uppstått, och de faktorer som ledde till dess födelse. Endast med detta synsätt kan man bli av med sjukdomen helt, och inte eliminera symptomen för en stund.

Som undergräver hälsan av prostatan?

Majoriteten av män att leda till utveckling av prostatit är inte en, utan flera negativa faktorer. De vanligaste är:

 • Oregelbundna sexuella liv. Prostatan producerar en del av vätskan för sperma, som lagras i cellerna - acini. utbildning hemlighet är i kontinuerlig drift, oberoende av frekvensen av sexuella relationer, är det viktigt att druvorna töms regelbundet. På lång avhållsamhet från översvämningen av järn i sexuell aktivitet - hemligheten att stagnera och tjockna, bli en grogrund för bakterier.
 • Malopodvizhny livsstil ( "Faktor office"). Rörelsen ger ett flöde av blod till fartyg prostata. Med brist på fysisk aktivitet blodtillförsel körtel försämras, får mindre näring och syre. Som ett resultat, "fame" dör, det lager av celler som klär insidan bär. Tillsammans med en hemlig celldöd att tränga in i de kanaler som leder ut av och de fastnar. Samtidigt försvagas den funktion och det lokala immunförsvaret i prostata, och efter ett tag börjar processen smittsamma-inflammatorisk.
 • STI. genitala infektioner lokaliserad i urinröret, som delvis passerar genom prostata. Samma agenter IST i prostata insättning sällan, men med utvecklingen av minskat sina skyddande egenskaper och förbereda marken för andra mikroorganismer.
 • BPH. Godartad gränser tumör utsöndring av sekret från körtlar. Detta leder till att områden av stagnation. Dessutom, adenom, klämma fysiskt urinröret, förhindra normala flödet av urin. urin kasta i prostata som orsakar utvecklingen av inflammation.
 • Förstoppning vanligt. Om förstoppning är störd blodtillförsel i bäckenorganen, inklusive prostatacancer.
 • Hypotermi, stress, dålig kost, kronisk brist på sömn. Någon av dessa villkor som försvagar immunförsvaret, som försvarar kroppen mot patogener.

Översikt av moderna metoder för behandling av prostatit

Den moderna metoder av icke-kirurgisk behandling av prostatit kan delas in i tre stora grupper: de livsstilsförändringar, läkemedel och sjukgymnastik.

För att ändra stil på livet

Män uppmanas att upprätthålla hälsan av prostatakörteln:

 • ett regelbundet sexliv,
 • måttlig fysisk aktivitet,
 • livsmedel av hög kvalitet,
 • sova minst 7 timmar per dag.

Läkemedelsbehandling

De viktigaste roll i behandlingen av kronisk prostatit är antibiotikabehandling. Och antibiotika används, även om de mikrober som inte upptäcks i uppsatser. I detta fall förutsätts att infektionen är dolda. Tilldela en lång kurs av medicinering (inte mindre än 4 veckor), för att skapa önskad koncentration i de organ som påverkas.

För en bättre penetration av antibiotika i vävnaden används fler sätt, att eliminera inflammation, stärka kärlväggen och stimulera blodcirkulationen.

En separat behandling uppgift läkemedel blir en förbättring av erektil funktion. Användningen av läkemedel som ökar power, hjälper till att normalisera blodcirkulationen i prostata, förbättra tömning av bär och minska till ett minimum, för överbelastning.

Sjukgymnastik

Fysisk behandling för prostatit är ett hjälpverktyg. Ofta används laser, magnetiska, elektriska och neurostimulering. Vart och ett av dessa förfaranden har en viss effekt:

 • Terapi laser. Ger effekten av de allmänna och lokala immun-modulerande, stimulerar förnyelse av vävnad i prostata.
 • Den magnetiska terapi. Det aktiverar lokal cirkulation, och därmed förbättra näring av vävnader, funktioner av prostata återställd och förbättrad leverans av sina mediciner.
 • Den elektrostimulering. Det orsakar sammandragning av musklerna i prostatan. Under förfarandet är en hemlighet, strykjärn, unket, pressas in i ledningar och i urinröret. Förbättrar kroppens blodcirkulation och sexuell funktion.
 • Neurostimulering. Stimulerar blod-och lymfcirkulationen, främjar en aktiv dränering av prostata.

Varje patient - behandling

Universal regimer prostatit inte existerar. Gemensamt för alla patienter, är endast rekommendationer för livsstil förändras. Resten av programmet för behandling utvecklas individuellt.

Enligt forskning, inspektion och kontroll av patienten, läkaren behöver för att bestämma funktionen av prostata eftersom upplösts, som av en infektion som orsakas av den inflammatoriska processen. Beroende på vilken typ av arter av agenten och utsåg en viss dos av antibakteriella läkemedel. Samtidigt tillämpa de metoder och faktorer som påverkar - tillskyndarna av sjukdomen. Så, när adenom, patienten kan ytterligare illustreras adrenerga blockerare alpha1-, stress - depressiva, stagnation av blod i bäckenet - läkemedel som förbättrar blodcirkulationen. Om patienten har några kontraindikationer, det rekommenderas att ett adekvat system för sjukgymnastik.

T: det finns inga magiska piller av prostata. Nyckeln för kontroll av sjukdomar av framgång - i den enskildes val av terapeutiska metoder.

Det är mycket viktigt att behandlingen integreras, som har till syfte att eliminera alla orsaker till och konsekvenser av sjukdomen. Konsekvenserna för de enskilda mekanismerna för utveckling av prostatit ger bara tillfällig lindring. Och bara ett komplex av terapeutiska åtgärder för att säkerställa en fullständig återhämtning. uppgift specialist är att samla in ordentligt med dessa aktiviteter. Patienten är skyldig att genomgå en cykel av behandling tills slutet och bygga upp sina liv på ett sätt för att undvika återfall i framtiden.

Männen började snart att vara sexuellt aktiva, mer benägna att utveckla prostatacancer

Forskare från the Cancer Council of New South Wales (NSW Cancer Council) har upptäckt en ny cancer riskfaktorer för prostatacancer. De har upptäckt att det finns ett samband mellan sexuell aktivitet och risken för att utveckla prostatacancer.

Männen började snart att vara sexuellt aktiva, mer benägna att utveckla cancer prostatyAvtory guidade Visalini Nair-Shalliker (Visalini Nair-Shalliker) undersökte 10 000 män och har upptäckt att fler män var sexpartners, desto större risk att drabbas av prostatacancer. Vid risk var de som hade förändrats mest av 7 partners - risken för att utveckla prostatacancer i deras höjts två gånger jämfört med dem som hade mer än tre.

Andra riskfaktorer är: yngre ålder för debut av sexuell aktivitet (upp till 17 år), tidiga puberteten och aktivt sexliv - mer än fem gånger per månad. Allt detta ökar risken för att utveckla sjukdomen.

Författarna dock betona att förekomsten av ett stort antal sexuella partners inte alltid leda utvecklingen av prostatacancer. De anser inte att rätten att ge råd om sexuell aktivitet, liksom många andra faktorer påverkar risken för att utveckla prostatacancer.

Så, det har visat sig att denna form av cancer är vanligare hos överviktiga män, men astma -, diabetes -, skär -, erektionsproblem eller vasektomi på sannolikheten för prostatacancer inte påverkar.

För att locka uppmärksamhet till forskning av prostatacancer, några män i November månad börjar odla en mustasch. Så att stödja Movember Foundation (Usabr), insamling av medel för behandling och undersökning av denna form av cancer.

Prostata massage

Prostatit är väl kända och registrerade i vissa av sjukdomar hos människan som är mer obehagligt. För en lång tid, att den sjukdomen fanns inte en lämplig behandling som det var en liten förstod mekanismen för uppkomsten av denna sjukdom.

Men, i mitten av 20-talet goda resultat i behandling av kronisk prostatit har visat att regelbunden massage prostata.

De flesta av urologer tog del av de positiva resultaten av denna påverkan. Det enda meningsskiljaktighet var de regler och varaktigheten av de förfaranden. Under tiden antogs metoden, och dess effektivitet har påvisats genom vetenskaplig forskning. Kärnan i förfarandet är att skapa tillräckliga utflöde av sekret från prostata inflammerad. prostata massage hjälper också till att lindra svullnad är överdriven, och återställa den normala flödet av blod.

Eftersom massage hjälper prostata

Verkningsmekanismen för massage hjälper till att:

 1. Sekret från prostata-och utflöde;
 2. För att förbättra penetrationen av läkemedel i organet inflammerad,
 3. Förbättra blodflödet och tillströmningen av färskt blod.
 4. Gland muskeltonus ökat.

Dessutom prostata massage - detta är det enda sättet att samla sekret av organ skadas till studiet av bakterier patogenicitet flora och sin resistens mot specifika medicinska preparat.

Varje hur länge ska sessioner konsensus på frekvens och antal sessioner av massage till prostatan till urologer inte upp till nu. Behandlingen väljs utifrån individuellt på egenskaper förutsättningar och dynamik i laboratorietester av patienten. I grund och botten, prostata massage delas ut två gånger per vecka under den akuta perioden, och med förbättring av analysen (nedsatt leukocytosis) är ännu mer sällsynta.

Det är värt att notera att massage - läggs bakgrund av den höga kvaliteten på den behandling med antibiotika, vilket är särskilt strikt på resultaten bak.odling av sekret från prostatan. Dessutom, på grundval av tester, kan läkaren justera massage kurs - för att öka frekvensen av de förfaranden för ansökan om daglig eller framför mål för att ta bort ett par träningspass i veckan.

Regler för prostata massage

Vårt folk har en tendens att morbid själv olika sjukdomar och prostatacancer är inget undantag. Vissa patienter känner överdriven oro sig kompetenta experter att besöka och uppriktigt tror att de kan utföra prostata massage till dig själv.

Det är inte överflödigt att notera att self-massage av prostatan är inte möjligt, i princip, i betraktande av strukturen i den mänskliga fingrar och position av prostatakörteln själv. På grundval av detta, om personen föra in ett finger i anus trodde att massera prostatan, är missvisande - det är bara något om massage, men inte inflammerad prostata. Därför, prostata massage bör endast utföras av urologer certifikat, och de är receptbelagda efter en fullständig prövning. Och det är inte så mycket avsky som det meningslösa rörelser, self-rotation, translationell i anus.

Prostata massage är fortfarande en medicinsk procedur som tar plats enligt vissa regler. Den viktigaste och oföränderlig är förekomsten av en urolog läkare diplom eller androlog. Efter allt, det finns sjukdomar i prostata massage inte bara innebär inte några uppenbara fördelar, men också förvärra situationen för patienten.

Massage teknik i sig inte kräver en närmare förklaring till de patienter, eftersom en hel del nyanser och nyanser. Patienten får en position knä, armbåge, och läkaren skär ett finger till höger eller till vänster (om läkaren är vänsterhänt) arm och börjar massera först och sedan den andra dimensionen av prostatacancer under utflöde av sekret. Hanteringen utförs i handskar och användning av vaselin, vilket gör det möjligt att minska eller ingen smärta. Även om obehag av prostata massage beror på psykologiska tillstånd hos patienten.

Kontraindikationer för prostata massage

Trots att prostata massage är erkänd som en mycket effektiv behandling för prostatit, det finns några fall där sådana förfaranden är inte bara utsatt, men också förbjudet att:

 1. Akut prostatit åtföljs av svår smärta.
 2. Stenarna i prostata;
 3. Diagnos av prostata hypertrofi;
 4. Förekomst av cystor och formationer av prostata;
 5. Problem med urinering;
 6. Hemorrojder;
 7. Proctitis eller tårar i anus.
 8. Akuta infektioner av urogenitala systemet, inklusive orkit, cystit och pyelonefrit.

Prostatit - symtom, behandling, folkmusik rättsmedel för prostatit

Prostatit (prostatit är en term för inflammation i prostatan. Prostatakörteln är kroppen av en man, vilket resulterar i prostatit kan utveckla hos män bara. Med ålder, frekvens ökar i prostatit.

Effekten av prostatit på livskvalitet jämförbara med hjärtinfarkt, kärlkramp, Crohns sjukdom, som orsakar också betydande psykiska problem och social patienter med prostatit män i arbetsför ålder.

Prostatakörteln har beskrivits i anatomiska studier Gerofil ca 350 år före kristus. och. För en lång tid inte uppmärksammas av forskare, medan i det SEXTONDE århundradet var inte "bara" upptäckte läkare venetianska Nicola Massa. Legneau 1815, var den första som beskrev inflammation i prostatakörteln, som komplikation vid uretrit. Men bara Verdes 1838, har gett en korrekt beskrivning av sjukdomen, morfologi i prostatan, som därefter reviderats och integrerad i en Ung, Gereghty, och Stevens 1906.

För många år, fram till början av nittonhundratalet, förekomsten av kronisk prostatit är ofta inte känns igen av många proffs och vi analytiker-allmänt, som kallas sjukdomen "anal - Psykos anus."

I enlighet med de kriterier som är av National Institutes of Health (NIH USA), 1995, urskilja fyra kategorier av prostatit:

 1. (bakteriell) akut prostatit.
 2. kronisk bakteriell prostatit.
 3. prostatit icke-bakteriella / syndrom av kronisk smärta i bäckenet, kronisk (CP / CPP):
  • smärtsyndrom chronic pelvic inflammatory (leukocyter, vissa sekret från prostata -, urin-och ejakulat),
  • icke-inflammatorisk syndrom av kronisk bäckensmärta där inflammation är frånvarande,
 4. prostatit, inflammatoriska asymtomatiska.

De främsta orsakerna till prostatit:

 • inflammatoriska sjukdomar,
 • venerisk och urologiska sjukdomar,
 • den infektiös process i urogenitalkanalen som orsakas av chlamydia gardnerellami, gonorré, trichomonads,
 • hypotermi,
 • en stillasittande livsstil,
 • stillasittande arbete (. Förare, operatörer, chefer och så vidare)
 • den långsiktiga avhållsamhet,
 • förstoppning regelbundna,
 • suppression av immunsystemet, stress, dålig kost.

Symptomen av prostatit är:

 1. Smärta i perineum, suprapubic, testiklar, ländryggen. Smärta vid urinering är intresserad, mer än hälften av patienterna. Smärta vid samlag förekomma i 5-12% av patienterna.
 2. Problem med urinering - täta urinträngningar och smärtsamma, täta behov av att kissa, och smärta i slutet av urinering, tunn ström, och sakta urin.
 3. Störning av sexuell funktion smärta under utlösning, "slitna" orgasm, för tidig utlösning eller dröjsmål, streaming utsöndringen av prostata under defekation och spänd, brist på erektion, dess ofullständighet och övergående.
 4. Sterilitet eller minskad spermiekvalitet - förmågan lämnat spermier minskar. Prostatit är mer än 80% av fallen leder till en minskning i den sexuella potens hos män.

Behandling av prostatit, som regel, processen är ganska komplicerad och kräver kompleknogo förhållningssätt till sjukdomen och som gör det obligatoriskt för alla rekommendationer från läkare. I behandlingen används som antibakteriella terapi, massage av prostata, behandling immunocorrective och korrigering av livsstil.

Vid behandling av prostatit kan användas och recept nationella, men det är absolut nödvändigt att rådgöra med din läkare!

Kronisk prostatit, vad är det?

Kronisk prostatit är känd som en sjukdom oberoende för mer än 150 år. Och all denna tid ansågs vara praktiskt taget obotligt. För läkarna har inte provat att använda det för behandling av prostatit, men ingenting fungerade.

Det är av denna anledning som i den vetenskapliga litteraturen i det 20th århundradet, den sjukdom som heter "Monte urolog." Idag, läkare i den civila världen, bland annat i Usa, England, Tyskland, Frankrike, Spanien och andra. Erkänner brister i den traditionella metoder för behandling av kronisk prostatit.

Inte alla människor kan bli sjuka av en kronisk prostatit. De flesta av de gånger blivit män, sjuka med ett dåligt tillstånd av hälsa, så benägna till detta. Alla börjar vanligtvis med uppkomsten av ett antal skäl, neuro-hormonella, i sista hand, som leder till försvagning av kroppens försvar, dvs immunbrist. I detta skede, förenade av en infektion som går in i prostatan genom urinröret under samlag. Detta är vad som händer i 50% av patienterna. Infektionen återstående penetrerar blod eller lymfa prostatan från olika foci av infektion (halsfluss, bihåleinflammation, bronkit, karies, anal sprickor, hemorrojder, komplicerat, bölder och abscesser i huden, etc.).

1. Buljong från Red Rot.

25 gr. rot krossad, häll 1 liter. vatten, 1 timme att koka i en termos och dricka som te 3 gånger dagligen före måltid för 1/3 cup. Kan användas med honung och mjölk. Detta te-och - det bästa av den traditionella läkemedel för prostatit. Te hjälper kroppen att klara sig med ett antal smittsamma sjukdomar (SARS, influensa, bihåleinflammation, etc), och bara har en angenäm smak.

2. Tinktur av Red Rot.

50 g av den råa torkade insistera på 450 ml 30-40 grader riktade till 7-10 dagar på en mörk plats vid rumstemperatur. Då infusion och balsam redo-att-äta, dricka, 0,5 tsk 3 tsk 2-3 gånger om dagen i 30 minuter innan en måltid, att lägga till ett glas örtte eller grönt, i kväll 3 timmar före sänggående. Kursen av behandling från 1 till 3 månader efter break-up månad 1 kan upprepas. Det rekommenderas att du byter från 2 till 4 kurser per år.

3. Behandling av saft av sparris.

Fruktjuice du kan dricka så mycket berusad med glädje, inte med behov av jaget. Som en allmän regel, för att få signifikanta resultat bör dricka minst 600 ml per dag. kronisk användning av animaliska proteiner och andra överbelastar renal emunctories, vilket resulterar i en lägre mängd urinsyra utsöndras från kroppen och därmed en större mängd av det absorberas av muskler. Detta tillstånd är en av orsakerna till prostatacancer sjukdom. I detta fall, samt hjälper till att saften av sparris med juice av morot, betor och gurka.

Diagnos av både akut och kronisk prostatit är gjort i samråd och kartläggning av den kliniska bilden. En läkare har en digital rektal undersökning av prostatan och prostatacancer utsöndring tar. Det är obehagligt, men när den inflammatoriska processen och ganska smärtsamt, men förfarandet är absolut nödvändigt och oundgängligt.

Dessutom, på grund av laboratorietester, är diagnosen. diagnosen prostatit bekräftas genom laboratorietester för att upptäcka infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trikomonasinfektion, syfilis, gonorré, etc.), flora opportunistiska: batterioscopico, studera, bakteriologisk analys och PCR.

Förebyggande av prostatit inkluderar sport, promenader, tillräcklig sömn och vakenhet, fullständig och tillräckligt med mat. Försök att inte bli förkyld efter en lång period av tid, inte sitta på kalla stenar, trottoarkanter, etc. När stillasittande arbete som krävs för varje timme för att hålla sig varm. Med förstoppning ofta, använder laxermedel - i den moderna medicinen har en rik arsenal. Försök att hålla ett regelbundet sexliv, utan alltför stora svängningar i båda riktningarna (som för övrigt kommer att spara dig inte bara från prostatan), det vill säga utan hänsyn till alla de faktorer som nämns ovan som möjligt.

Om du har en sexuellt överförbar sjukdom (STD) - klamydia, trikomonasinfektion, syfilis, gonorré, glöm inte att besöka omedelbart venerisk, försök inte att behandla dig själv och inte låta saker och ting ha sin gång. Kom ihåg att majoriteten av prostatit manifesteras mycket lite. Om du tittar på ibland lätt smärta i perineum, obehag vid urinering eller avföring, liten förlust från urinröret, se till att rådfråga en urolog för att få råd. Tänk på din hälsa, kom ihåg att prostatacancer - en sjukdom som är mycket lättare att förebygga än att bota den.

4. Kost och näring i prostata

Det är nödvändigt att minska till ett minimum konsumtion av alkohol och cigaretter. Alkohol irriterar trummorna och prostata, röken påverkar flödet av venöst blod. Maximalt 0,5 l öl eller 100 gram vodka (schnaps, vodka, Chaki), eller 200 gram naturligt vin per dag. Det finns inga tonika, energidrycker och annat skit syntetiska. Olika tillsatser för att öka irritation av prostata och leda till svullnad.

Lägsta konsumtionen av animaliska fetter. Det är animaliska fetter är en källa av "dåligt" kolesterol påverkar det kardiovaskulära systemet.

Denna position innebär inte att man ger upp kött - som lax, fläsk är en av de bästa källorna till protein (ca 30%) och innehåller lite mer fett än kycklingbröst. Känn dig fri att använda fårkött, låg-fett nötkött. Särskild uppmärksamhet riktas också till de korsblommiga grönsaker - grönt senap, persilja, pepparrot, palsternacka.